21-06-08

Steeds meer vrouwen misbruiken mannen in Zweden

art_large_426838Het aantal mannen dat slachtoffer geworden is van seksueel misbruik door vrouwen is volgens de Zweedse Organisatie tegen Seksueel Misbruik, gestegen.


Misbruik door moeder
Hoewel het aantal gevallen gestegen is, blijft het totaal aantal vrij laag. De organisatie merkt wel op dat de drempelvrees bij mannen nog altijd hoog is. Ze zoeken minder snel professionele hulp dan vrouwen, luidt het. "Bovendien zitten de mannen die wel hulp zoeken ook erg verveeld met hun situatie", zegt Lena Lindblom. "Het blijkt uit de telefoontjes en e-mails van mannen dat ze zich ongelooflijk hard schamen en zich vernederd voelen. Blijkt ook dat in 80 procent van de gevallen de mannen ook al seksueel misbruikt werden door hun moeder."

"Werkelijke cijfers liggen hoger"
Volgens de psychotherapeute bereiken ze amper een kwart van de slachtoffers. Slechts in twee procent van de aangiftes over seksueel misbruik gaat het om mannen die slachtoffer geworden zijn van vrouwen. Een cijfer dat volgens Lindholm niet strookt met de realiteit. Het werkelijke cijfer ligt veel hoger, beweert ze. Niklas Långström van het Karolinska Institutet is het eens met haar. "De cijfers liggen hoger dan we vermoeden. Tien tot vijftien procent van het seksueel misbruik wordt gepleegd door vrouwen", aldus de wetenschapper die onderzoek uitvoert naar seksuele criminaliteit. 

 

Bron: Het Laatste Nieuws

14:38 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mannen, vrouwen, seksueel misbruik, zweden |  Facebook |

13-04-08

Twee kilometer vangrails gestolen langs autoweg

De Duitse politie is op zoek naar een dievenbende die verdwenen is met 2 kilometer vangrails. De buit weegt twintig ton. De diefstal werd gepleegd langs de A6 in Vierheim nabij Frankfurt.

Geen getuigen
De politie staat voor een raadsel. De dieven moeten uren werk gehad hebben om de 500 strips van vier meter uit elkaar te halen. Blijkbaar heeft niemand hen gezien op de drukke autoweg. Er heeft zich nog geen enkele getuige gemeld.

Hoe ook, het zal wellicht twintig keer meer kosten om de schade te herstellen dan wat de dieven voor het 'oud ijzer' kunnen krijgen.

13:56 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vangrail, gestolen duitsland, a6, vierheim, frankfurt, oud ijzer, diefstal, autosnelweg, autostrade |  Facebook |

25-10-07

'Homobaby' zorgt voor rel in Italië

Conservatief Italië huivert omwille van een foto van een baby met een polsbandje waarop 'homoseksueel' staat. De foto wordt ingezet in een regionale campagne tegen homohaat, meldt de Telegraaf.

De rozige baby met daaronder de tekst 'seksuele voorkeur is geen keuze' verschijnt eerdaags op billboards in Toscane om discriminatie van homo's en lesbiennes tegen te gaan.

Het Vaticaan en conservatieve politici waren er snel bij om de campagne te bekritiseren nadat de foto in kranten was verschenen. "Een baby gebruiken om te suggereren dat homoseksuele neigingen aangeboren zijn, is misleidend en beschamend", aldus christendemocraat Luca Volonte. Het Vaticaan spreekt van een "vreemde kwestie".

Bron: De Morgen

21:50 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: homosexueel, homo, gay, baby, italie, campagne, haat |  Facebook |

16-10-07

Sjeik wil homo's laten verhongeren op eiland

Sjeik Ramathan Shaban Mubajje wil alle homo's in Oeganda verbannen en laten verhongeren op een eiland in het meer Lake Victoria. Mubajje vertelde journalisten aan de moskee van Kampala dat hij zijn voorstel besproken heeft met president Yoweri Museveni. "Ik vroeg hem een eiland in het Victoriameer, dan kunnen we de homo's naar het eiland sturen en ze er laten verhongeren. Dat is de manier om ons land van de homo's te verlossen."

Volgens een aantal geestelijken die bij de ontmoeting waren, heeft Museveni geen commentaar gegeven op het voorstel. De sjeik vindt ingrijpen noodzakelijk, anders wordt de samenleving nog decadenter. "Homoseksualiteit heeft al ganse generaties om zeep geholpen en het homogedrag zal ook voor onze generatie gevolgen hebben. We moeten samen met andere religies strijden tegen homoseksualiteit."

Hij krijgt alvast de steun van een islamitische jeugdbeweging, die een soort van een 'anti-homoleger' wil oprichten. Een geestelijke bevestigt de plannen. "We zijn klaar om een macht op te richten en in te grijpen. We moeten een einde maken aan praktijken als homoseksualiteit", aldus Mulath Bukenya. Homoseksualiteit is vooralsnog niet verboden in Oeganda.

Bron: De Morgen

18:44 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sjeik ramathan shaban mubajje, homo, oeganda, verhongeren, eiland, lake victoria |  Facebook |

15-10-07

Studenten gedwongen tot seks met kip

kipLeden van een Nederlandse studentenvereniging zouden tijdens hun ontgroening tot seks met dieren zijn gedwongen. Dat meldt RTL Nieuws.

Volgens de zender heeft de landelijke inspectie dierenbescherming een onderzoek ingesteld naar studenten die tijdens hun doop gedwongen zouden zijn geweest om seks met een kip te hebben. Zij zouden ook stierenbloed hebben moeten drinken en met de penis van een stier in hun zak hebben moeten rondlopen.

Het is niet bekend om welke studentenvereniging het gaat. Volgens RTL Nieuws verloopt het onderzoek van de inspectie niet van een leien dakje omdat de studentenwereld een "gesloten bolkwerk is". "Uit angst voor represailles van het bestuur durven studenten geen getuigenverklaring afleggen", zo citeerde het commerciële Nederlandse televisiestation een woordvoerder van de dierenbeschermingsinspectie. Er zou wel actie zijn ondernomen na de melding van de mogelijke feiten.

 

Bron: De Standaard

23:24 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip, seks, sex, nederland, student |  Facebook |

13-10-07

Wedstrijdje 110 graden Celsius weerstaan in sauna

Nederlandse saunaliefhebbers kunnen hun hobby zaterdag naar hartelust uitoefenen tijdens het Nationaal Kampioenschap Saunazitten. Deelnemers moeten het zo lang mogelijk volhouden in een saunacabine van 110 graden Celsius. De Nederlandse Sauna Vereniging distantieert zich van het toernooi in Schiedam.

Tijdens de wedstrijd moeten deelnemers rechtop zitten met hun achterwerk op de bank. Hun armen moeten rusten op hun bovenbenen. Als ze deze houding opgeven, zijn ze uitgeschakeld. Gekwalificeerde scheidsrechters en een arts zijn aanwezig om toe te zien op de gang van zaken. Na afloop krijgen de deelnemers een korte ijsmassage en een verkoelend drankje. De winnaar krijgt onder meer een infraroodsauna voor thuis.

Het is de eerste keer dat het NK wordt georganiseerd, meldt de organisatie. In het Finse dorpje Heinola wordt al sinds 1999 een Wereldkampioenschap Saunazitten georganiseerd. Vorig jaar won de Fin Timo Kaukonen. Hij hield het 16 minuten en 15 seconden vol. Finnen domineren het WK Saunazitten al jaren.

Levensgevaarlijk


De Nederlandse Sauna Vereniging noemt het saunazitten 'een levensgevaarlijke bezigheid'. "Dit hoort niet thuis in een sauna", zei de voorzitter zaterdag op Radio 1. De organisatie van het Nationaal Kampioenschap relativeert de kritiek.

Zo staan de deelnemers onder streng medisch toezicht en kunnen ze zich uitsluitend inschrijven op vertoon van een gezondheidsverklaring. "Uiteraard zijn ook dames van harte welkom", luidt de laatste regel van het persbericht plompverloren.

20:17 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, wedstriid, sauna, schiedam |  Facebook |

Vijf jaar cel voor man die zwavelzuur op prostituee goot

Het hof van beroep van Brussel heeft vrijdag de 42-jarige Vangjel K., een Belg van Albanese origine, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 16.500 euro, voor poging tot pooierschap, mensenhandel en omdat hij zwavelzuur over een prostituee goot.

De feiten vonden plaats in de Brusselse noordwijk, tussen 1 januari en 2 april 2007. Op die laatste dag diende een jonge prostituee klacht in tegen de man. Ze verklaarde aan de politie dat K. in het begin van het jaar klant was geworden van haar en daarna systematisch weigerde te betalen. Toen hij de vrouw voorstelde voor hem te komen werken en ze dat meermaals weigerde, bezorgde hij haar een kruis en een patroonhuls, die de vrouw aan de politie gaf.

De man zocht de vrouw dan op 2 april op straat op om haar zwavelzuur in het gezicht te gooien. Het zuur raakte de jonge vrouw in haar hals, zonder zware gevolgen.

Een kruidenier en een andere prostituee waren getuige van het voorval en konden K. identificeren. Hij bedreigde daarna ook de tweede prostituee.

De man bekende de feiten, op de poging tot pooierschap na.

11:45 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cel, zwavelzuur, pooier, brussel, belgie, prostituee, gevangenis |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende