23-05-07

Wat voor een eikel ben jij?

In het kader van de campagne 'Nederland Veilig' van de Nederlandse ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is er een website voor jongeren opgericht waarop je kan lezen hoe je je omgeving veiliger kan maken en wat er gebeurt als je zelf je boekje te buiten gaat; zo leer je wat het je kost als je kras maakt op een auto of een bushokje sloopt. Je kan meedoen aan de eikeltest.

"Elk jaar weer komen er tienduizenden jongeren in aanraking met de politie. Ze worden opgepakt omdat ze iets gedaan hebben dat volgens de wet niet mag. Een bushokje vernielen. Een iPod stelen. Een klap uitdelen of voorbijgangers bang maken bijvoorbeeld. Nog veel meer jongeren voelen zich onveilig op straat, op school of in de stad. En dat moet veranderen," aldus de site
www.watvooreikelbenjij.nl.

Intussen is er echter ook al een tegenreactie: de website
www.watvooreikelszijnjullie.nl steekt de draak met de oorspronkelijke site.
"Wij eikels? Hallo kabinet: wat zijn jullie zelf dan? Wie zijn jullie om ons op zo’n toon toe te spreken? Wat hebben jullie gedaan de afgelopen 3 jaar waardoor je je zo’n arrogante houding kunt aanmeten?" vraagt men zich af. Een parodie op de eikeltest kan je er ook vinden.

21:53 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eikel, nederland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.