28-05-07

Twee meisjes in volle vlucht geboren

Kindercardioloog Robert Vincent maakte de bevalling in het vliegtuig mee.
Tijdens twee langeafstandsvluchten zijn de afgelopen dagen evenveel vrouwen van een dochter bevallen. Tijdens een vlucht tussen Atlanta en München moesten de piloten als gevolg van de verrassende geboorte van een meisje een tussenlanding maken in Charlotte (North Carolina). En op een vlucht tussen Nieuw-Zeeland en Chili bracht een Braziliaanse vrouw, die niet eens wist dat ze zwanger was, eveneens een meisje ter wereld.

Vroeggeboorte
Volgens de lokale Amerikaanse zender WITN waren bij een Duitse passagierster tijdens de vlucht naar München verrassend weeën begonnen. Met de hulp van twee hartspecialisten, die aan boord van het vliegtuig zaten, bracht ze haar kind ter wereld. Het kindje kreeg daarop een hartstilstand, maar kon dankzij medische apparatuur aan boord weer tot leven worden gebracht. Eén van de artsen was toevallig een kindercardioloog.

Stuitligging
Bij de geboorte op de vlucht naar Chili was het een 37-jarige artse die ter hulp schoot. Die geboorte verliep eveneens allerminst van een leien dakje. De baby kwam immers in een gecompliceerde stuitligging met de voeten eerst ter wereld, meldt de Daily Telegraph in Sydney. In zulke gevallen wordt het kind meestal geboren via een keizersnede. "Indien ik had moeten snijden, hadden ze dan een plastic mes in mijn handen geduwd? ", stelde de Australische artse in een reactie.

De vrouw zei dat ze de baby in de buurt van de toiletten, met hulp van het cabinepersoneel en een eerstehulpuitrusting ter wereld bracht. De 26-jarige moeder had even voordien geklaagd over rugpijn. Ze was naar eigen zeggen niet op de hoogte van haar zwangerschap, ook niet toen haar vruchtwater brak. Daarna ging alles snel. "Ik heb de baby omhoog gehouden en op de buik van de moeder gelegd", stelde de dokter. "Toen de stewardessen vroegen wat ze moesten doen, heb ik geantwoord dat ze een foto moesten nemen".

13:27 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bevalling, vliegtuig |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.