04-06-07

Eén op tien toeristen kiest reis in functie van seksaanbod

Elk jaar worden wereldwijd zowat drie miljoen kinderen seksueel uitgebuit. Tien procent van de toeristen kiest zijn bestemming in functie van het "seksaanbod". Deze cijfers zijn zaterdag in Parijs bekendgemaakt naar aanleiding van de eerste internationale dag van het verantwoorde toerisme.

De verwachting is dat het sekstoerisme nog zal toenemen, aangezien het toerisme wereldwijd in een groeiperiode zit. Zo wordt verwacht dat het aantal toeristen, nu op zowat 842 miljoen, tegen 2010 zal stijgen tot een miljard. Tegen 2020 zou het verdubbeld zijn tot 1,6 miljard.

De armoede en de lage scholingsgraad in het Zuiden maken de landen daar erg kwetsbaar voor sekstoerisme uit het Noorden, waar steeds meer mensen op reis kunnen gaan. Het fenomeen komt op in landen die hun toerisme volop ontwikkelen, zoals Marokko, Hongarije en Tsjechië, maar blijft vooral een groot probleem in Azië.

Om iets tegen het sekstoerisme te doen, wordt aan boord van vluchten van Air France een filmpje vertoond dat ervoor waarschuwt dat "seks met minderjarigen leidt tot een gevangenisstraf".

De internationale coalitie voor verantwoord toerisme telt 277 verenigingen in 85 landen.

00:44 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, seks, sex, pedofilie, kinderen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.