08-06-07

Sollicitant geweigerd omdat "hond agressief wordt van huidskleur"

In Huizingen heeft een werkgever een sollicitant geweigerd omdat zijn hond, een kleine labrador, agressief wordt van mensen met een andere huidskleur.

Dat meldt de socialistische vakbond ABVV-Metaal vrijdag. De werkgever bevestigt het verhaal, maar "begrijpt de commotie" niet.

Het smeedijzerbedrijf Rampelberg uit Huizingen is op zoek naar een lasser-bouwsmid. Gisteren/donderdag 7 juni diende de 53-jarige Peter Adedayo Adelanwa, een ex-werknemer van Decoma Belplas Huizingen, zich bij het bedrijf aan als sollicitant.

Maar de bedrijfsleider, Bruno Rampelberg, laat de sollicant niet toe op het bedrijfsterrein. Reden? De hond van Rampelberg wordt agressief van mensen met een andere huidskleur.

Zo staat het ook op de VDAB-werkaanbiedingsbrief van de sollicitant. Op die brief staat letterlijk volgende boodschap van Rampelberg: "Le chien ne support pas la personne. Risque de morsures voir couleur de peau" ("De hond verdraagt de persoon niet. Risico op beten gezien de huidskleur"). (zie foto)

Bekijk de werkaanbiedingsbrief

Bij de socialistische vakbond ABVV-Metaal spreekt men van "een sterk staaltje van racisme".

In een reactie ontkent Bruno Rampelberg racistische motieven. "Ik kan er ook niet aan doen dat mijn hond agressief wordt van mensen met een andere huidskleur. Mijn hond is getraumatiseerd en reageert nu eenmaal zo", luidt het.

16:45 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: huizingen, belgie, labrador, agressief, huidskleur, racisme |  Facebook |

Commentaren

Hond Volgens Afrikaanen rieken wij Blanken naar de dood , somige honden reageren heer raar op de reuk van lamsvlees , (hebt ik zelfs al gezien ) en zijn ze daarom rasict ? nee ik denk dat dit natuurlijk is , groeten luc

Gepost door: luc vankeerberghen | 08-06-07

dat blanken naar de dood ruiken volgens afrikanen heeft volgens mij te maken met het feit dat in het verleden blanken hun dood betekende. Die hond is vroeger misschien afgetraind geweest om mensen met een andere huidskleur aan te vallen... (trouwens luc, er staat nergens dat het de geur was - als ge er dus al van uit gaat dat kleurlingen een andere geur hebben?...)

Gepost door: Antoniem | 08-06-07

De commentaren zijn gesloten.