23-06-07

Brits meisje naar rechter omdat ze geen kuisheidsring mag dragen


Een Brits meisje is gisteren naar de rechter gestapt omdat ze van school geen 'kuisheidsring' mag dragen. De 16-jarige Lydia Playfoot zegt dat ze als christen door de school wordt gediscrimineerd. De school voert een strikt beleid ten aanzien van uniformen, maar maakt wel uitzonderingen voor moslimmeisjes met een hoofddoek en sikhs die armbanden dragen.

Geen uitzondering
Volgens schoolhoofd Leon Nettley is de ring van Playfoot, waarmee het meisje aangeeft dat ze tegen seks voor het huwelijk is, geen noodzakelijk onderdeel van de christelijke geloofstraditie en hoeft er daarom geen uitzondering voor te worden gemaakt. De advocaat van het meisje voerde aan dat seculiere autoriteiten geen zeggenschap moeten kunnen hebben over religieuze aangelegenheden.

Verzen uit Nieuwe Testament
De vader van Lydia zegt dat de zaak illustratief is voor de situatie in de hedendaagse Britse maatschappij. Er zou in toenemende mate sprake zijn van secularisering en christelijke standpunten en waarden zouden naar de achtergrond verdwijnen. Lydia draagt een zilveren ring waarin verzen uit het Nieuwe Testament zijn gegraveerd.

09:53 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kuisheidsring, maagd, school, meisje, rechter, verbod, engeland |  Facebook |

Commentaren

Heykes Pretfles Een fijne donderdag je toegewenst.
Groetjes,
Nicky

Gepost door: Onthaalmoeke Nicky | 02-08-07

De commentaren zijn gesloten.