23-06-07

Brits meisje naar rechter omdat ze geen kuisheidsring mag dragen


Een Brits meisje is gisteren naar de rechter gestapt omdat ze van school geen 'kuisheidsring' mag dragen. De 16-jarige Lydia Playfoot zegt dat ze als christen door de school wordt gediscrimineerd. De school voert een strikt beleid ten aanzien van uniformen, maar maakt wel uitzonderingen voor moslimmeisjes met een hoofddoek en sikhs die armbanden dragen.

Geen uitzondering
Volgens schoolhoofd Leon Nettley is de ring van Playfoot, waarmee het meisje aangeeft dat ze tegen seks voor het huwelijk is, geen noodzakelijk onderdeel van de christelijke geloofstraditie en hoeft er daarom geen uitzondering voor te worden gemaakt. De advocaat van het meisje voerde aan dat seculiere autoriteiten geen zeggenschap moeten kunnen hebben over religieuze aangelegenheden.

Verzen uit Nieuwe Testament
De vader van Lydia zegt dat de zaak illustratief is voor de situatie in de hedendaagse Britse maatschappij. Er zou in toenemende mate sprake zijn van secularisering en christelijke standpunten en waarden zouden naar de achtergrond verdwijnen. Lydia draagt een zilveren ring waarin verzen uit het Nieuwe Testament zijn gegraveerd.

09:53 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kuisheidsring, maagd, school, meisje, rechter, verbod, engeland |  Facebook |

22-06-07

Kannibaal in ziekenhuis met voedselvergiftiging na eten vinger

Een voedselvergiftiging is een kannibaal fataal geworden. De menseneter moest met acute maagklachten opgenomen worden in een ziekenhuis. De dokters namen een röntgenfoto en zagen een vinger zitten in zijn maag.

Bleek dat de Aziaat met drie makkers een moord gepleegd had en ze het slachtoffer opgegeten hadden, meldt de krant Al-Sharq uit Qatar. De krant is karig met details maar de drie medeplichtigen zijn ook Aziaten net als het slachtoffer. De zaak is nu in handen van het gerecht.

21:14 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brein stuurt zapper

Afstandbedieningen kunnen over een tijdje de deur uit, want bij het Hitachi Advanced Research Laboratory in Tokio hebben ze de brain-machine interface ontwikkeld, waarmee je apparaten kunt besturen door alleen te denken.

 

3503_08Onderzoeker Kei Utsugi legt uit hoe het vernuft werkt: „Het apparaat, dat je als een hoed op je hoofd draagt, ontdekt kleine verschillen in de bloeddruk in je hersenen en zet ze om in elektrische signalen.” Zijn collega laat zien hoe ze een trein laat bewegen door in haar hoofd rekensommetjes te maken.

Afstandsbedieningen zijn hierdoor binnenkort verleden tijd en ook speelgoed zal sterk veranderen, meldt Fox News. Helemaal nieuw is de uitvinding niet. In de medische wereld wordt het apparaat van Hitachi al bij verlamde mensen toegepast.

Straks in uw huiskamer, maar dan zonder dat malle haarnetje vol electroden graag.

18:56 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-06-07

Langste dag lokt meer dan 24.000 feestvierders naar Stonehenge

svstonehengeepaMeer dan 24.000 mensen hebben donderdag het begin van de zomer, ook wel midzomer of zonnewende genoemd, gevierd op de site van Stonehenge, het neolithische monument op de vlakten van Salisbury in het Engelse graafschap Wiltshire.

Duizenden kijklustigen hebben halte gehouden aan Stonehenge voordat ze richting rockfestival van Glastonbury trokken.

Gekleed in dierenhuiden, zwarte kappen of eikenbladeren, heeft een heterogene massa de hele nacht de langste dag van het jaar gevierd. Na een aantal uurtjes dansen gingen sommige feestvierders zelfs uit de kleren.

Op het feest genoten zowel druïden, hippies, nieuwsgierigen als hedonisten van de zonsopgang, die plaatsvond rond 4.58 uur plaatselijke tijd (5.58 uur Belgische tijd).

Helaas heeft een bewolkte hemel de menigte verhinderd om van de warme stralen van de ster te genieten.

19:42 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bezoekers, stonehenge, engeland, midzomer, zomer, langste dag |  Facebook |

12-06-07

Speeddaten in een vliegtuig

De luchtvaartmaatschappij brengt als eerste de singles in de wolken.
Tijdens een vlucht van Brussel naar Wenen krijgen voor het eerst 50 vrijgezellen de kans om met elkaar kennis te maken in een vliegtuig. Volgens het klassieke speeddating concept hebben de singles slechts vijf minuten de tijd om het beste van zichzelf te geven.

Kort gesprek

Op 27 juni, klokslag 9u10, stijgt de Boeing van Sky Europe op van Brussels Airport met bestemming Wenen. Aan boord bevinden zich 25 heren en vrouwen tussen 25 en 35 jaar. Allen hebben ze slechts één doel: de partner van hun dromen vinden.
De dames krijgen een vast zetelnummer, terwijl de heren plaatsnemen in de stoel waarvan het eerste nummer aangegeven staat op hun flight-card. Pas dan kan het ontmoeten en versieren beginnen. Na vijf minuten wordt een signaal gegeven en wisselen de heren van plaats.

Stadstour

Zijn alle gesprekjes afgerond, dan wacht bij aankomst in Wenen een gids om de stad in te trekken. Elke deelnemer ontvangt in het hotel een enveloppe met de resultaten van de SkyDate. Wil iemand een bepaalde single terugzien, staan de verdere contactgegevens netjes opgeschreven. Wie zin heeft, kan met de uitverkorene de hele namiddag rondkuieren in de stad. ’s Avonds trakteert de luchtvaartmaatschappij de deelnemers nog op een gezellige drink in de trendy loungebar.

Info

De prijs bedraagt 95 euro per persoon, inclusief de heen- en terugvlucht, de luchthaventaksen, de stadsrondleiding, de overnachting in een 4-sterrenhotel en het vervoer tussen de luchthaven van Wenen en het hotel.
Sky Europe is de allereerste luchtvaartmaatschappij die een dergelijk event organiseert aan boord van een vliegtuig.

20:09 Gepost door Претфлес in Liefde | Permalink | Commentaren (3) | Tags: speeddate, vliegtuig, brussel, belgie, oostenrijk, wenen, vrijgezel |  Facebook |

08-06-07

Sollicitant geweigerd omdat "hond agressief wordt van huidskleur"

In Huizingen heeft een werkgever een sollicitant geweigerd omdat zijn hond, een kleine labrador, agressief wordt van mensen met een andere huidskleur.

Dat meldt de socialistische vakbond ABVV-Metaal vrijdag. De werkgever bevestigt het verhaal, maar "begrijpt de commotie" niet.

Het smeedijzerbedrijf Rampelberg uit Huizingen is op zoek naar een lasser-bouwsmid. Gisteren/donderdag 7 juni diende de 53-jarige Peter Adedayo Adelanwa, een ex-werknemer van Decoma Belplas Huizingen, zich bij het bedrijf aan als sollicitant.

Maar de bedrijfsleider, Bruno Rampelberg, laat de sollicant niet toe op het bedrijfsterrein. Reden? De hond van Rampelberg wordt agressief van mensen met een andere huidskleur.

Zo staat het ook op de VDAB-werkaanbiedingsbrief van de sollicitant. Op die brief staat letterlijk volgende boodschap van Rampelberg: "Le chien ne support pas la personne. Risque de morsures voir couleur de peau" ("De hond verdraagt de persoon niet. Risico op beten gezien de huidskleur"). (zie foto)

Bekijk de werkaanbiedingsbrief

Bij de socialistische vakbond ABVV-Metaal spreekt men van "een sterk staaltje van racisme".

In een reactie ontkent Bruno Rampelberg racistische motieven. "Ik kan er ook niet aan doen dat mijn hond agressief wordt van mensen met een andere huidskleur. Mijn hond is getraumatiseerd en reageert nu eenmaal zo", luidt het.

16:45 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: huizingen, belgie, labrador, agressief, huidskleur, racisme |  Facebook |

05-06-07

Mannen gewaarschuwd voor 'spermsnatchers'

lingie2_2029361dDe Engelse krant The Sun waarschuwt zijn mannelijke lezers dat ze in de kroeg moeten uitkijken voor een nieuw roofdier: de vrouw op leeftijd die een kerel wil misbruiken om snel een kind te krijgen.

Ze zijn jong, alleenstaand en willen hopeloos een eigen kind. Het enige dat ontbreekt, is echter een man. Geen probleem. Je verleidt een kerel in de kroeg, kaapt zijn sperma en wordt zwanger. Groot-Brittannië is in rep en roer door nieuwe rage onder alleenstaande vrouwen met ‘rammelende eierstokken’.

De Britse krant The Sun omschrijft de vrouwen die op zoek zijn naar mannelijke zaadcellen voor een bevruchting als ‘sperm snatchers’. Ze staan in groepjes in de hoek van een rokerige bar, slechts gekleed in niets verhullende kleding en op hoge naaldhakken, en beloeren hun prooi als hongerige roofdieren, beschrijft de krant de werkwijze van de vrouwen.

De vrouwen om wie het gaat hebben geen tijd en zin een langdurige relatie. En eenmaal tussen de lakens gaat het maar om een ding: zo snel mogelijk zwanger worden.

De 25-jarige Selina Arnell uit Bristol is zo’n alleenstaande vrouw met een vurige kinderwens. ,,In de bus keek ik naar niets anders dan baby’s en zwangere vrouwen. Dat wilde ik ook. Maar ik had een probleem. Ik had geen vent en wilde er ook geen”, zegt Arnell.

De 25-jarige single hopte van het ene feest naar het andere. ,,Ik ging op stap, puur en alleen om te zoeken naar een potentiële vader van mijn kind.” Volgens Arnell waren de meeste mannen die ze versierde te dronken om te beseffen dat ze werden gebruikt. Tot haar grote spijt is het nog niet gelukt zwanger te worden. ,,Natuurlijk maak ik me zorgen om geslachtsziekten. Maar ik ga net zo lang door totdat ik zwanger ben.”

Timika Brown (21) uit Mitcham was wel succesvol in het kapen van een klodder sperma van de 25-jarige Mark. Ze raakte zwanger. Dat hun verhouding na een maand over was, maakt Brown niets uit. ,,Ik heb gekregen wat ik wilde, zijn sperma.”

17:24 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: sperma, enfgeland, kind, zwanger |  Facebook |