07-08-07

Vrouw na 55 jaar verlost van potlood in hoofd

Een Duitse vrouw die al 55 jaar last had van hoofdpijn en bloedneuzen omdat er een potlood in haar hoofd zat, is vrijdag in een ziekenhuis in Berlijn eindelijk verlost van haar kwelgeest.

De 59-jarige Margaret Wegner was 4 toen ze viel terwijl zij het acht centimeter lange potlood in haar hand hield. Via haar wang kwam het in haar hersenen terecht. "Het deed verschrikkelijke pijn", vertelde zij aan de krant Bild. Destijds bestond er geen technologie om het potlood op een veilige manier te kunnen verwijderen, dus moest Wegner ermee leren leven - wat neerkwam op 55 jaar chronische hoofdpijn en bloedneuzen.

Met gebruikmaking van moderne technieken kon arts Hans Behrbohm vrijdag de exacte plaats bepalen van het potlood en slaagde hij erin het grootste deel ervan te verwijderen. De operatie was moeilijk, omdat het potlood naarmate Wegner ouder werd, van positie was veranderd.

"Het was uniek omdat de wond zo oud was," zei Behrbohm, die veel operaties heeft verricht om kogels te verwijderen uit de hersenen van slachtoffers van schietpartijen en glas uit de hersenen van verkeersslachtoffers.

Hoewel er nog twee centimeter van het potlood is blijven zitten kan dat volgens de arts geen kwaad. Wegner, de vrouw van bokscoach Ulli Wegner, zal geen last meer hebben van hoofdpijn en bloedneuzen en ook spoedig haar reukvermogen terugkrijgen, voorspelde hij.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

19:22 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duitsland, vrouw, hoofdpijn, bloedneus, potlood, hoofd, ziekenhuis, berlijn, margaret wegner, ziek |  Facebook |