13-10-07

Vijf jaar cel voor man die zwavelzuur op prostituee goot

Het hof van beroep van Brussel heeft vrijdag de 42-jarige Vangjel K., een Belg van Albanese origine, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van 16.500 euro, voor poging tot pooierschap, mensenhandel en omdat hij zwavelzuur over een prostituee goot.

De feiten vonden plaats in de Brusselse noordwijk, tussen 1 januari en 2 april 2007. Op die laatste dag diende een jonge prostituee klacht in tegen de man. Ze verklaarde aan de politie dat K. in het begin van het jaar klant was geworden van haar en daarna systematisch weigerde te betalen. Toen hij de vrouw voorstelde voor hem te komen werken en ze dat meermaals weigerde, bezorgde hij haar een kruis en een patroonhuls, die de vrouw aan de politie gaf.

De man zocht de vrouw dan op 2 april op straat op om haar zwavelzuur in het gezicht te gooien. Het zuur raakte de jonge vrouw in haar hals, zonder zware gevolgen.

Een kruidenier en een andere prostituee waren getuige van het voorval en konden K. identificeren. Hij bedreigde daarna ook de tweede prostituee.

De man bekende de feiten, op de poging tot pooierschap na.

11:45 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cel, zwavelzuur, pooier, brussel, belgie, prostituee, gevangenis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.