21-06-08

Steeds meer vrouwen misbruiken mannen in Zweden

art_large_426838Het aantal mannen dat slachtoffer geworden is van seksueel misbruik door vrouwen is volgens de Zweedse Organisatie tegen Seksueel Misbruik, gestegen.


Misbruik door moeder
Hoewel het aantal gevallen gestegen is, blijft het totaal aantal vrij laag. De organisatie merkt wel op dat de drempelvrees bij mannen nog altijd hoog is. Ze zoeken minder snel professionele hulp dan vrouwen, luidt het. "Bovendien zitten de mannen die wel hulp zoeken ook erg verveeld met hun situatie", zegt Lena Lindblom. "Het blijkt uit de telefoontjes en e-mails van mannen dat ze zich ongelooflijk hard schamen en zich vernederd voelen. Blijkt ook dat in 80 procent van de gevallen de mannen ook al seksueel misbruikt werden door hun moeder."

"Werkelijke cijfers liggen hoger"
Volgens de psychotherapeute bereiken ze amper een kwart van de slachtoffers. Slechts in twee procent van de aangiftes over seksueel misbruik gaat het om mannen die slachtoffer geworden zijn van vrouwen. Een cijfer dat volgens Lindholm niet strookt met de realiteit. Het werkelijke cijfer ligt veel hoger, beweert ze. Niklas Långström van het Karolinska Institutet is het eens met haar. "De cijfers liggen hoger dan we vermoeden. Tien tot vijftien procent van het seksueel misbruik wordt gepleegd door vrouwen", aldus de wetenschapper die onderzoek uitvoert naar seksuele criminaliteit. 

 

Bron: Het Laatste Nieuws

14:38 Gepost door Претфлес in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mannen, vrouwen, seksueel misbruik, zweden |  Facebook |